Thursday, February 21, 2008

Vechten voor een gezond dieet.

Momenteel is het aanhouden van een gebalanceerd dieet moeilijker dan gedacht. Koken voor je alleene is niet evident: wil je een stukje vlees in huis halen dan ben je vaak verplicht om een gezin-superpack van 5 stuks te kopen.

Toegegeven, met de vele eetmogelijkheden in de stad is het maar al te vaak verleidelijk om je eten ergens te gaan halen.

Het is dan ook jammer dat groenten hier meer als versiering lijkt gebruikt te worden dan als een gezonde aanvulling van de maaltijd.
Diversiteit aan groenten bij een doorsnee restaurantbezoek is aan de Westkust ver te zoeken. Je hebt keuze tussen sla, broccoli, tomaten, paprika's.. sla, broccoli, tomaten, paprika's.. enz..
Vaak kies ik voor broccoli omdat dit nog het best te eten is.

Gisteren stond ik in de Chinese Panda Express ongedurig te snakken naar een deugdoende schep frisgroene brocolli die heerlijk lag te stomen in de etalage. De teleurstelling was dan ook groot wanneer bleek dat het het kroontje wel min of meer beetklaar was, maar het steeltje als een rubber naar binnen gleed. Ach, we hebben op z'n minst 'gezond' gegeten.

Het is dit of een lading junk food die overal te vinden is. Pizza's, burrito's, taco's en hamburgers, als het maar vettig en lekker is. Overlaatst probeerde ik een sloppy joe hamburger van Thompson's Shack. Op de verpakking van het broodje vlees staat als logo een retro-boerenschuur met daaronder het motto 'If this doesn't show a shack, bring it back.'

Schuur of niet, een paar beten later wilde ik maar al te graag dit broodje smurrie terug de toonbank over schuiven. Een brok uitgedroogd gehakt dat zwemt in een onherkenbare tomatensaus, aangedikt met ajuinringen zo groot als een tafelonderlegger die wulps in je gezicht springen wanneer je tanden zich in het broodje zetten. Leuk is anders.

Vandaag ben ik weliswaar tevreden met mijn aankoop uit de supermarkt. Een gezond broodje kalkoen met sla een tomaatjes, aangevuld met meloen en aardbeien en een lekkere potato salad, allemaal voor maar 5 dollar. Een koopje !

5 comments:

Anonymous said...

Dennis,

Dan lijkt moeder's kookpot nog niet zo slecht hé! Een lekkere rode kool met appeltjes en ne worst! Al die zaken lijken nu ineens wel gastronomisch, is het niet? Ne keer lekkere rijstpap met bruine suiker!!! hmmmm!
Voor de rest lijkt U het ginder goed te redden! Proficiat met uw werkzin ook voor het telkens maken van een nieuwe blog die zo gezellig is om lezen.
Groetjes... wat hoor ik nu op het nieuws? Weeral opslag van de benzine en stookolie! We zullen te voet moeten leren gaan!
mama van Anne

Anonymous said...

Ik moet niet vragen achter het vegetarisch aanbod zeker?

Nochtans, veel van die hollywoodsterren volgen toch één of ander (groenten)dieet?

Tozansha said...

Ja Dennis, als ge nen echten Amerikaan wilt worden gaat ge ofwel die junk moeten blijven eten en voedingssuplementen in pillekes vorm moeten beginnen nemen ofwel stinkend rijk worden, uw eigen dieet uitdokteren en een kok aannemen. LOL
Of mss gewoon uw eigen potje beginnen koken, ma als ge een 40-uren week werkt is da ni evident heb ik al gemerkt.

Tot gauw!!

Anonymous said...

haha!!! weet ge wat er vanavond bij ons op het menu staat?! ....
Brocolli!!! hehe

ja, kzou het ook wel missen ze, sla, komkommerkes, witte kool...we vinden het allemaal zo evident e! tot get nie meer vindt in de winkels...

good luck!
xxx
Wendy

Anonymous said...

Dennis,

Wij hopen echt dat ge bij Aki geraakt. Zo tezien zijn daar sneeuwstormen en de luchthavens zogoed als gesloten! Dan ben jij waarschijnlijk wel ander weer gewoon! Ja, als ge eens een weekendje samen kunt zijn en het weer komt roet in het eten gooien is dat zeker en vast niet aangenaam. Een heel aangenaam super weekend voor jullie beiden.
Vera