Monday, February 4, 2008

Uitstapje Malibu

Malibu is tot hiertoe het meest paradijslijk stukje kust dat ik al heb gezien. Mijlenlange witte stranden, een straalblauwe oceaan en smeuiige (bij gebrek aan een dubbelpunt op het klavier dan maar 2 i'kes) witte golven. Torenhoge kliffen die bruin en rood kleuren naarmate de zon aan de hemel staat. Niet verwonderlijk dat menig filmster hier z'n stek wil, ondanks de vele modderstromen en vuurhaarden. De brandverzekeringspremies zullen niet mals zijn, maar dat zal de residentiele multi-miljonairs een worst wezen: ze hebben het beste zicht op de mooiste zonsondergangen in de wereld.

Strand en zee is niet het enige wat Malibu te bieden heeft. Landinwaarts kronkelen smalle wegen doorheen de canyons die deel uitmaken van de Malibu Hills. In deze heuvels vind je ook het Nationaal Recreatiepark 'The Santa Monica Mountains', een uitgestrekt natuurgebied met rotsige uitzichten en wandelpaden die door het droge struikgewas leiden. Wanneer je hier wandelt begrijp je waarom het vuurgeweld zo flink kan toeslaan.

Het uitzicht op de oceaan is verbluffend. Mijlenver kan je zien, zelfs voorbij het eiland van Catalina dat wat noordelijk in de oceaan ligt. Of voorbij de zuidelijke stranden van Santa Monica, Manhattan beach en Long Beach. De hemel kleurt vandaag zo blauw als een smurf. Witte wolkjes drijven langzaam voorbij terwijl de wind het ietsje te fris maakt voor de tijd van het jaar.

Op weg naar huis stop ik nog even in Santa Monica. Het is er altijd gezellig vertoeven. De pier barst (gelukkig niet letterlijk) van de gezelligheid, de winkelpromenade wordt betoverd met zwoele surf-muziek en een terrasje doen in het zonnetje is vandaag niet te vermijden. Dit keer is het voorbijgaand publiek van heel andere slag. Modebewuste mensen, vaak met een monster celebrities-zonnebril die bijna de kaken verbergen, schoolgaande teens die op klasuitstap zijn en enkele van de zon genietende toeristen. Poedels zoals in Beverly Hills zie je hier nog net niet.

Als afsluiter van de dag is er dan nog de zonsondergang. De foto's die je hier ziet zijn weliswaar niet die van vandaag, maar van eergisteren . Kan je nog volgen ? :-)
Het was er eentje om van te smullen ! Klik hier voor de foto's :

Malibu beach and Canyons


Trivia:

1. De klif die je op het strand ziet is de plaats die ze gebruiken voor de film "Charlie's Angels 2, Full Throttle", waar Cameron Diaz lustig surft en Lucy Liu en Drew Barrymore het strand observeren vanuit een hotdog-kraampje. Leuk om in het echt te zien ! De naam van het strand: Zuma Beach !

2. Het theme-park van Universal Studio's heeft me gebeld, deze woensdag kan ik daar ook op interview. Moest ik dank enkel part-time kunnen beginnen als ondertitelaar bij SDI, kan ik die uren gemakkelijk aanvullen als tour guide ofzo bij Univeral studio's !

3 comments:

Anonymous said...

you make me so jealous!!!

Anonymous said...

Super!!!
Prachtige foto's, om zo te vertrekken. De kriebels zijn er zeker en vast al.
Uw blog volgen is een verslaving aan het worden! Bedankt!
mama van Anne

Mama Tartine said...

Lange-afstands-duimen voor jobs!