Wednesday, January 23, 2008

De buurt verkennen

Aan de blue car is er blijkbaar nog meer werk dan gedacht, hij staat nog altijd in de garage.. en dus huurde ik vandaag maar een autootje voor 1 dag. Vanochtend was het effe wikken en wegen wat het weer ging brengen. Ze voorspellen voor deze week 'seizoensregens' (het is hier regenseizoen nu), en dus is naar Universal studios gaan misschien toch niet zo'n goed idee. Deze ochtend was het alvast droog, maar ik besliste om het er toch maar niet op te wagen.

En dus reed ik vanmorgen eerst naar de Del Amo Mall, lange tijd een van de grootste malls in de VS geweest, tot de Mall of America ergens in het noorden werd gebouwd. Wie Jackie Brown heeft gezien, een van de films van Quentin Tarantino, en zich het einde herinnert waar de zak met geld wordt gewisseld en Jackie chinees eet op de food court, en zich dan gaat omkleden in Macy's, wel, dit is die mall. Dus het was leuk om dat nog eens in het echt te zien.

Heb ook nog een jeans gekocht bij American Eagle outfitters. SNOB ! Had nog een extra jeans nodig om te gaan werken. Hoe cool is dat ! :-) Ben wel blij dat ik casual gekleed kan, anders had ik nog kostuums moeten gaan halen..

Daarna ben ik naar whole foods markets geweest. Das een winkel die gespecialiseerd is in alles dat gezond is.. vegetarisch, vegan, speciale dingen voor mensen met diabetes enz.. enfin, die winkel had precies wel wat te doen ! Vooral het volgende was leuk: ken je dat in de delhaize waar je zo klaargemaakte salades en gerechtjes kan vinden, in een doosje kan doen en kan meenemen ? Well, think this but 10 times bigger. Vegetarische lasagne, hummus, gezonde pitabroodjes, kip, vanalles en nog wat ligt daar klaargemaakt te stomen en klaar om uit te kiezen. Gerechtjes van over heel de wereld ligt voor het grijpen. Wel, eerst moet je een doosje nemen, dan schep je je keuze in de doos, ze wegen dat et voila, je hebt vers eten. Mijn spinazielasagne was veel en ook ni zo goedkoop. Ik heb voor 10 dollar gegeten.. oeps !

Daarna nog effe borders binnen voor een geplastificieerde uitvouwmap van LA die vandaag erg nuttig is gebleken. En langs de starbucks geweest voor een lekkere vanilla latte met whipped cream.. mmmm.

Dan met de auto via de 405 naar sunset blvd gereden. Met de Frommer's reisgids in de hand reed ik eerst langs UCLA, de beruchte universiteit van LA, dan langs de imposante poorten van Bel Air, waar alle filmsterren wonen, het bekende Beverly Hills Hotel zag ik liggen (veel sterren boeken daar kamers), de 'Sunset Strip' reed ik door met de Viper room en Rainbow Cafe (waar Jimmy Hendrix nog optrad) en het Blues Brothers Cafe en de Comedy place waar Letterman en Rosie O'donnel groot zijn geworden.. en veel meer om op te noemen.

Ben dan binnendoor weer naar huis gereden. Wat mij vooral opvalt is hoeveel rustiger het verkeer hier verloopt. In Baltimore viel dat over het algemeen ook mee, maar tijdens de spits wilt daar iedereen zo snel mogelijk thuis zijn en voel je je nogal opgejaagd. Hier is het alsof iedereen weet dat het niet uitmaakt of je nu snel rijdt of niet, je moet zowiezo in de file staan.. en dus lijkt iedereen ook hoffelijker. Ik wordt gemakkelijker ergens tussen gelaten als ik mijn afslag mis, mensen verlenen effectief voorrang en glimlachen of wuiven als je zelf voorrang verleent. Het maakt het autorijden een pak aangenamer.

Nog een groot verschil is de 'afwezigheid' van de zwarte populatie. Ja, je hebt hier ook zwarten, maar die zijn niet zo massaal in het straatbeeld aanwezig als in Baltimore. Je komt meer mexicanen tegen en chinezen.

De straten zijn ook veel properder. Hier in El Segundo bv wordt de street elke dinsdagochtend gekuist. De wegen liggen er beter bij.

Van de keren dat ik in het verleden al in de VS was, herinnner ik mij vooral de vriendelijkheid en sociaalheid van de mensen. Toen ik in Baltimore was, kreeg ik af en toe die vriendelijkheid wel te zien, maar ik was eigenlijk redelijk teleurgesteld hoe weinig dat nog was. Soms was ik echt verbouwereerd over de service of de manier waarop sommigen met hun klanten omgingen !

Maar hier lijkt dat toch anders te zijn, ja zelfs in de MCdonalds. Zwart, geel of wit, ze zijn allemaal even vriendelijk. En de taal ! Ik hoor hier geen zware 'gang' accenten op de straat. Je hoort wel veel spaanse invloeden, of gewoonweg spaans :-). De helft van de bevolking in LA spreekt spaans.

Enfin, tot hier wat bedenkingen. Het zijn dingen die ik door de dag opmerk..

2 comments:

wendy said...

mja, Baltimore...wat een ervaring e, tis weeral een maand geleden, nie te geloven hoe de tijd vliegt e...
Nu nog naar de Westkust, ooit loop ik daar ook, zeker weten!

xxx
Wendy

Anonymous said...

Hey Dennis ,

Eindelijk de weg gevonden en de tijd ( niet onbelangrijk ) om je blog te lezen en te bekijken !

Van harte proficiat dus ook met je job !!!!!

Hopenlijk zal alles jullie dus verder goed vergaan Bedenk ook wel dromen zijn er en dromen bestaan maar aan elke droom zit ook wel een negatief kantje aan . Zorg dat je het negatieve steeds kan omzeilen dan zijn alle dromen die je momenteel zal beleven enkel maar levensprijzen !

Succes ginder en streepjes op de muur he ....je weet wel aftellen om over te vliegen naar den andere kant van Amerika dan waar je nu zit .

Voor elkaar te treffen op de pc zitten de uurtjes verschil tussen u en ons in Belgie niet echt mee he ....spijtig

Anne
http://www.fromtibosrscals.be